Inicio > Noticias > Àmbits de confluència entre Aigües de València i investigadors de la Universitat

April 29, 2016

Àmbits de confluència entre Aigües de València i investigadors de la Universitat

Qualitat de l’aigua, ús racional, contaminants emergents o Big data, analítica predictiva i processos industrials han sigut aquest matí, entre altres, els principals àmbits de confluència entre els investigadors de la Universitat de València i el Grup Aigües de València, reunits al Parc Científic en una Jornada destinada a promoure l’acostament entre la recerca universitària i el sector productiu, i oferir solucions reals a les necessitats de les empreses.

Per part d’Aigües de València, han estat presents el director de relacions institucionals del Grup, així com els responsables de diferents departaments i àrees de R+D+i, els quals han presentat les seues actuals línies de treball i principals problemàtiques en els camps de qualitat de l’aigua, enginyeria ambiental, analítica predictiva i Big data aplicat al sector de l’aigua, l’economia i la gestió, les comunicacions i els processos industrials.

Per part de la Universitat, Pilar Campins Falcó, Vicerectora d’Investigació i Política Científica, ha presentat les estructures de recerca de la Universitat, els mecanismes de col·laboració Universitat-Empresa i l’oferta dels grups de recerca de la Universitat, que han exposat els avanços en les seues línies de recerca que poden contribuir a la millora en l’ús dels recursos hídrics.

Aquestes jornades de treball estan organitzades per l’Oficina de Transferència de Resultats de Recerca (OTRI) i es vénen desenvolupant al llarg de tot l’any amb empreses de diversos sectors (Alimentació, Energia, Telecomunicacions, etc.).

A més de promocionar les capacitats dels grups de R+D+i i propiciar la col·laboració públic-privada, les jornades donen als investigadors l’oportunitat de fer prospecció sobre els reptes tecnològics i les estratègies d’innovació de les empreses, la qual cosa els permet d’orientar una part de la seua activitat investigadora cap a la resolució de problemes i necessitats del sector productiu.