Inicio > Noticias > L’empresa REPSOL es reuneix amb els investigadors de la Universitat de València

October 21, 2015

L’empresa REPSOL es reuneix amb els investigadors de la Universitat de València

Cooperació en I+D en nanotecnologia com a energia del Futur

Dijous passat 15 d’octubre a la sala de Juntes del Parc Científic de la Universitat, es va dur a terme una jornada de treball entre l’empresa REPSOL i investigadors de les àrees de Nanotecnologia i Química de la Universitat de València, amb el propòsit d’identificar àmbits de col·laboració entre els grups de recerca i l’empresa REPSOL.

Aquesta trobada s’emmarca dins de la iniciativa de la Universitat de València de promoure l’acostament dels seus grups de recerca amb el sector productiu i oferir solucions a les necessitats de les empreses.

A la Jornada, van assistir responsables d’I+D de la Divisió de Tecnologia del Centre de Tecnologia Repsol, que van presentar el Projecte SONAR, que consisteix en la cerca i identificació de nanotecnologies i les seves aplicacions a l’energia del futur. Així mateix fomentar la col·laboració entre REPSOL i els centres de Recerca en l’àmbit de les nanotecnologies mitjançant el finançament de proves de concepte que donen lloc al desenvolupament de projectes en col·laboració.

Per part de la Universitat, Pilar Campins Falcó, Vicerectora de Recerca i Política Científica, va presentar les estructures de recerca de la Universitat i els mecanismes de col·laboració que existeixen entre la Universitat i l’empresa.

L’oferta presentada va contemplar àmbits relacionats amb cèl·lules solars eficients amb perovskitas econòmiques i eficients, creixement cristal·lí i exfoliació de grafeno i altres materials 2D, supercapacitors híbrids, resposta de nanopartícules i/o nanoestructures davant estímuls químics, nanopartícules d’interès com a sensors, dispositius luminescents, teràpia fotodinámica, síntesi i caracterització de materials mesoporosos, catalitzadors amb nanoparticules d’Au i nanomaterials funcionals combinant les propietats d’un o més materials, alternatives a les reaccions catalítiques actualment desenvolupades a nivell industrial i al disseny de nous catalitzadors eficients en diferents processos industrials.

De l’Institut de Ciències Moleculars (ICMOL) van participar els següents grups: Dispositius Moleculars Optoelectrònics, Materials Moleculars i de Reactivitat Fotoquímica (URQFOT); per part de l’Institut de Ciència dels Materials (ICMUV) els grups d’Innovació en Materials i Tècniques de Caracterització (INNOMAT) i la Unitat de Materials i Dispositius Optoelectrònics. El grup de Miniaturització i Mètodes Totals (MINTOTA), del Departament de Química, el grup de Catàlisi Heterogènia (IQCATAL) i la Unitat de Recerca del Mitjà, dels departaments d’Enginyeria Química i Química Física, respectivament.

Així mateix, es van presentar els serveis d’anàlisi química i microscopia Òptica i Electrònica que ofereix el Servei Central de Suport a la Recerca Experimental (SCSIE).

La jornada va concloure de manera positiva, amb la manifestació d’interès per part de REPSOL en alguna de les capacitats presentades, per a això seguirà en contacte amb els investigadors i valorar una possible col·laboració.

Aquestes jornades de treball estan organitzades per l’Oficina de Transferència de Resultats de Recerca (OTRI) i es vénen desenvolupant al llarg de tot l’any amb empreses de diversos sectors (Alimentació, Energia, Telecomunicacions, etc.). En aquestes trobades a més de promocionar les capacitats dels grups de recerca i propiciar la col·laboració públic-privada, permet als investigadors fer prospecció sobre els reptes tecnològics i estratègies d’innovació de les empreses el que els va a permetre orientar una part de la seva activitat investigadora cap a la resolució de problemes i necessitats del sector productiu.